Aalborg Bibliotekerne

Aalborg Bibliotekerne er et moderne hovedbibliotek som fokuserer på digitale services og en professionel leverandør. Samarbejdet med Aalborg Bibliotekerne går mange år tilbage og omfatter alt fra rådgivning til udvikling.

 

Baggrunden

Aalborg Bibliotekerne og Median etablerede først samarbejde tilbage i 2010 omkring design og udvikling af et system til digitale skilte på tværs af alle bibliotekets afdelinger. Hensigten for Aalborg Bibliotekerne var at kunne være mere i øjenhøjde med de besøgende, samt at have en dynamik omkring deres interne annoncering, dette var noget, der kunne løses med digitale skilte.

Casen

Aalborg Bibliotekerne oplevede et behov for at komme i øjenhøjde med deres besøgende og formidle informationer omkring de services som biblioteket tilbyder. Kravene til systemet var at det skal kunne være nemt at oprette og vedligeholde indhold på en skærm (digitalt skilt) samtidig med at sådan et system ville være driftsikkert.

Hvordan vi hjalp Aalborg Bibliotekerne

Indledningsvist blev der afholdt udviklingsmøder mellem de teknikere som skulle bruge systemet og som forstår de forretningsmsmæssige udfordringer som Aalborg Bibliotekerne oplever.

Næste skridt i samarbejdet er at udvikle en prototype som kunne demonstrere de krav som Aalborg Bibliotekerne havde, samt hvordan disse krav ville implementeres i en løsning. Dette har så været et fast samarbejde med Aalborg Bibliotekerne, hvor der løbende er kommet ønsker om rettelser og nye features (fx. nyt indhold fra TV2 News, Interaktive skærme og integrationer til Aalborg Bibliotekernes interne systemer – herunder databrønden). Samarbejdet er sket i en tæt relation med både slutbrugere, udviklere og projektledere. Den tekniske platform har været meget præget af de kompetencer som Aalborg Bibliotekerne har i forvejen, med henblik på at uddanne superbrugere på Biblioteket som kan varetage den daglige vejledning og første-level-support.

Resultater

Median har været en kompetent og professionel samarbejdspartner med Aalborg Bibliotekerne og der er et tæt samarbejde mellem vores organisationer. Den digitale skilte platform understøtter i dag følgende features:

  • Digitale skilte med styring og planlægning af indhold
  • Digitalt lydsystem til annonceringer til gæsterne (fx. “vi lukker om 15 minutter”)
  • Indhold som fx. Billeder, video, youtube, bogforsider og tilpassede skabeloner
  • Integrationer til eksisterende data: Events, nyheder, anmeldelser og beskrivelser af bøger

Smarbejdet har også omfattet rådgivning, opkvalificering og udvikling sammen med Aalborg Bibliotekernes eksisterende udviklere. Både indenfor platformen til digitale skilte, men også på forskellige andre projekter – herunder Umbraco og forskellige udviklingsprojekter.

Median Digitale Skilte er lanceret hos Aalborg Bibliotekerne i 2010 og har løbende mellem 50-100 samtidige skærme som henter og præsenterer indhold. Det estimeres at der har været over 300 millioner visninger (heraf mange i HD video) af slides og utallige timers med lyd-annonceringer på Bibliotekerne.

Der udvikles stadig løbende på systemet til digitale skilte. Senest er en omlægning til .NET Core og en moderne Javascript drevet frontend. Samtidig er der etableret et API der tillader integration med andre services.

Gennem et professionelt samarbejde med udviklerne er der sikret et skalerbart og driftsikkert system. Udviklingssamarbejdet er sikret gennem en professionel projektstyring med Scrum og en dedikation fra begge parter.

Kontakt os

Send os en email eller kontakt os via informationerne nedenfor.

info@median.dk

Send en besked

6 + 3 =