Alle virksomhedsejere ønsker at have nogle systemer som giver dem de bedste muligheder for at man kan løse sine opgaver. Det kan være alle typer af systemer:
- CRM systmer til at holde styr på kunde
- Regnskabssystemer til at fakturere kunderne
- Rapporteringssystemer til at få månedsrapporter med
- Lønsystemer til at udbetale løs med
- Projektstyringssystemer til at holde styr på timerne
- … og meget mere
Hvert system udfører en bestemt opgave i virksomheden og hjælper medarbejderne med at udføre deres opgave.
Denne artikel handler om at der i denne liste af systemer er ekstra arbejde og mange gentagelser. Artiklen handler også om at der er en mulighed for at binde de her mange systemer sammen og skabe en værdi dine konkurrenter ikke kan kopiere.
Som udgangspunkt giver et system ikke en konkurrencemæssig fordel, da alle dine konkurenter kan indkøbe de samme systemer – det gælder begge veje, både for dig og for dine konkurrenter.
Som virksomhed vil man over tid se at man får så meget viden ind i organisationen at man begynder at foreslå nye arbejdsgange, eller til at optimere dem man allerede har:
Kan man ikke opdatere regnskabssystemet automatisk, når vi opdaterer adressen i CRM systemet?
De her nye tiltag er en type tiltag som er baseret på erfaring, på at snakke med kunder og med at sidde med systemerne hver dag og løse sine opgaver. Den her viden er unik for din virksomhed.
De her unikke tiltag kan man udtrykke som en automatisering, det vil sige at man begynder at bygge forbindelser mellem alle de interne (og/eller eksterne) systemer, således man får den erfaring fra de medarbejdere, som sidder og bruger systemerne dagligt, ud af hovederne og ind i en IT infrastruktur, hvor denne erfaring fx. sørger for at de forskellige systemer automatisk opdateres, når fx. en adresse på en kunde opdateres.
Når denne viden omsættes til en automatisering mellelm to systemer er man ved at bygge noget som ens konkurrenter ikke bare kan købe – de her automatiseringer er noget som konkurrenter ikke kan købe sig til, det er noget som er opstået gennem erfaring og noget som passer perfekt til virksomheden og de personer som sidder med systemer.
Det vil sige at man som virksomhed opbygger en masse integrationer mellem systemer og automatiserer nogle arbejdsgangs som er unikke for din virksomhed, det er noget andre ikke kan kopiere og derfor noget som giver en konkurrencemæssig fordel i forhold til dine konkurrenter. Det handler kort sagt om at lave noget unikt, et system, som konkurrenterne ikke kan kopiere.
Hvilke værktøjer kan man bruge?
I forhold til at komme nærmere på noget konkret omkring at implementere de første automatiseringer er der behov for at vælge et eller flere værktøjer. Her er der typisk nogle forskellige systemer i spil:
- Zapier.com – god til mindre, ikke komplekse, opgaver uden meget logik
- Make.com – god til lidt mere komplekse integrationer og kan løse rigtig mange forskellige opgaver (denne platform bruger vi her hos median.dk)
- Microsoft Power Automate – god indenfor Microsofts økosystem, understøtter komplekse integrationer (her har vi også god erfaring)
- Tilpasset kode – En softwareudvikler (fx. median.dk) udvikler noget kode som afspejler nøjagtigt det du ønsker.
Listen kan man god oversigt over hvilke praktiske værktøjer der skal til for at komme i gang med at bygge de nye, automatiserede systemer. Hos median.dk rådgiver vi og udvikler på de fleste af disse platforme.
Fælles for dem alle er at det er et aktiv din virksomhed ejer ,det er noget som skaber en forbedring af din virksomhed og noget som skal passes og plejes. det videreudvikles over tid, når vi lærer mere omkring vores forretning.
Noget af det som giver pote i arbejdet med dette, er at det er meget tilgængeligt, det vil sige at alle personer i virksomheden kan starte med at implementere små forskellige automationer som hjælper dem i deres hverdag. Det er sådan man får blod på tanden og kommer videre.
Nogle gange oplever vi at vi er nødt til at udvikle større eller mindre stykker software til at hjælpe med at integrere. Det kan være integrationerne dem selv, eller det kan være fx. databaser eller API’er som skal hjælpe med integrationerne.
De føste 3 værktøjer (Zapier, Make og Power Automate) er det man kalder for “low code / no code” – hvilket betyder at man ikke skal skrive kode, men langt hen ad vejen kan man klikke sig frem til en løsning.
Vi oplever at en integration fra et low-code værktøj ofte kan gå hen og blive til en kodet integration. Det kan være at man så kan få nogle tilpassede ting, men også at man flytter logikken ind i en hurtig-kørende og sikker kode-platform.
Næste skridt
Hvis du har mod på selv at gå i gang med at automatisere dine arbejdsprocesser så kan du komme i gang ved at prøve nogle af ovenstående værktøjer. Vi anbefaler som oftest make.com eller Microsoft Power Automate. Hvis du gerne vil have råd og hjælp undervejs så er du, som altid, velkommen til at kontakte median.dk.