Det digitale Bibliotek

Det digitale bibliotek er fremtidens bibliotek. En driftsikker og moderne hjemmeside. Digitale skilte og interaktive applikationer. Lær af brugerne med Business Intelligense. En totalløsning til det digitale Bibliotek.

Det digitale Bibliotek - sådan ser det ud

Det moderne bibliotek er moderne, det er digitalt og der er en tæt kobling mellem at levere en helstøbt digital platform til den besøgende og så den oplevelse man får på det digitale bibliotek. 

Hjemmesiden

Det første sted man mange gange møder den besøgende er på hjemmesiden. Median Infosystems har sammen med Aalborg Bibliotekerne udviklet en overordnet arkitektur og en hjemmeside baseret på et dansk Open Source CMS som hedder Umbraco.

Umbraco er dansk kvalitet når det er bedst. Der er ingen driftsomkostninger ved Umbraco, ingen løbende licens. Vi har implementeret bibliotekets søgninger mod databrønden i dette system samtidig med at vi har integreret med det nye bibliotekssystem "Cicero".

En hjemmeside fra Median til biblioteket er et sikkert valg, hvor professionelt håndværk, fleksibilitet og ønsket om at sætte brugeren i centrum og give den besøgende en god oplevelse er i højsædet.

Digitale Skilte

Med digitale skilte informeres den besøgende på en nem og effektiv måde. Indholdet skifter afhængigt af hvor på biblioteket den besøgende er. Der skiftes ligeledes ud fra tidspunktet på dagen.

Der kan vises billeder, videoer, youtube, webadresser samt indhold fra databrønden.

Det digitale skilt er en af de elementer der giver en god effekt på det digitale bibliotek - perfekte digitale skilte smelter sammen med omgivelserne og bliver lige så naturlig en del af biblioteket som reoler.

Median Infosystem indeholder også et lydsystem som gør det muligt at afspille baggrundsmusik, annonceringer eller lignende. Dette er effektivt på selvbetjente biblioteker, der kan således annonceres omkring bemanding og lukketider.

Business Intelligence

Med Business Intelligence kigger vi dybere ned i Bibliotekernes data og finder svar og nye muligheder for at optimere biblioteket. Noget af det data vi kigger på er data fra hjemmesiden, hvad er populært, hvad bruges, hvad bruges ikke - og hvordan hænger det hele sammen med vores forventninger.

Hensigten med at introducere Business Intelligence på det digitale bibliotek er at gå fra at gætte til at finde fakta og ud fra de fakta kunne tage beslutninger som hjælper medarbejdere med at levere endnu bedre produkter til de besøgende.

Brian Hvarregaard

Brian Hvarregaard er partner og arbejder til dagligt med at udvikle professionelle .NET løsninger til alle vores kunder. Kontakt Brian i dag og få en snak om hvordan vi kan hjælpe.

71 70 70 11

brian@median.dk